Satake Nashiji Deba japán konyhakés 15, 5 cm (801-430)

Satake Nashiji Deba japán konyhakés 15, 5 cm (801-430)

16 490 Ft Raktáron
Vásárlás az Árukeresőn?
Házhozszállítás: 1 990 Ft-tól
Személyes átvétel: ingyenes
A termék eladója:
16 490 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Az Árukereső.hu-n megvásárolható ajánlataink

 

Satake Nashiji Deba japán konyhakés 15, 5 cm (801-430)

30 éve a kereskedelem, gyártás, kivitelezés szakértője

Mi ez?
16 490 Ft
+ 1 990 Ft szállítási díj
Raktáron

Ajánlataink a termékre

 

Satake Nashiji Deba japán konyhakés 15, 5 cm (801-430)

30 éve a kereskedelem, gyártás, kivitelezés szakértője

Mi ez?
16 490 Ft
+ 1 990 Ft szállítási díj
Raktáron
 
Termékleírás

Ez a hagyományos japán kés vastag, féloldalas kialakítású pengéjével ideális a halak feldolgozására és filézésére, a hús szerkezetének megtartásával. Japánban gyakran használják baromfihús feldolgozására is, de fontos megjegyezni, hogy ez nem egy klasszikus bárd, és nem szabad vele erősen ütni. A csont vágásához elegendő enyhén rányomni a kés hátuljára, miközben gyors, pontos vágást végezünk. Az éles hegy és a rövid penge kiváló irányíthatóságot biztosít, ami különösen előnyös szűk helyeken történő vágáskor.

A kés neve a "deba" (出刃) szóból ered, amelynek jelentése "kifelé vágni", utalva a kés jellegzetes használatára. A Debai kések ősi eredetűek, és a japán konyhaművészetben már évszázadok óta használatosak. A Kamakura-korszakban (1185-1333) a kézművesek elkezdték tökéletesíteni a Debai kések pengéjét, hogy még hatékonyabbá tegyék a halak feldolgozását. A kés hamarosan elengedhetetlen eszközzé vált a japán halpiacokon és a háztartásokban. A Debai kések pengéje általában 15-21 cm hosszú, és vastag, szilárd acélból készül. A penge kúpos alakja lehetővé teszi a precíz vágást és a csontok könnyű elválasztását a hústól. A Debai késeknek jellegzetesen egyoldalas élezésük van, ami jobb irányíthatóságot biztosít a vágás során.

A Debai kések nem csak halak feldolgozására használhatók, de más konyhai feladatokra is ideálisak, mint például baromfihús feldolgozása, zöldségek aprítása, vagy akár húsdarabolás. A kés sokoldalúsága és hatékonysága miatt népszerű választás mind a professzionális szakácsok, mind a háziasszonyok körében.

Kiegészítő paraméterek
Penge anyaga - AUS-8A rozsdamentes acél
Markolat anyaga -  magnóliafa (liliomfa)
Keménység - 58-59 HRC
Teljes hossz - 29,2 cm
Penge hossz - 15,5 cm
Penge szélesség - 4,7 cm
Penge vastagság - kb. 3 mm
Vágó él kialakítása - egyoldalas
Súly - kb. 110 g]]>

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.